Skip to content Skip to footer

De leukste activiteiten om te doen op vakantie

Op een strandbedje liggen en er niet meer vanaf komen: veel Nederlanders zweren bij zo’n relaxte strandvakantie. Het is natuurlijk de ideale manier om eventjes bij te komen van het drukke en hectische leven, maar ook nogal saai. Je bent in een ander land op reis, dan is het toch ook leuk om iets van dit andere land te zien te krijgen, in plaats van het lokale restaurants, de strandbar en de zee? Je kan een aantal activiteiten ondernemen die jouw vakantie wat origineler maken dan zo’n standaard relaxvakantie aan het strand. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kan ondernemen tijdens jouw vakantie!

Huur een fiets of scooter

Je kan je vakantie zo sportief maken als je zelf wil. Een manier om de omgeving te leren kennen, is door een fiets te huren. Als het gebied erg heuvelachtig is, kan je ook kiezen voor een scooter (mits je een rijbewijs hebt). Op deze manier zie je veel meer van de omgeving en kan je gewoon stoppen waar je wilt, en hoef je niet per se op zoek naar een parkeerplek. Kortom, je hebt gewoonweg veel meer vrijheid op de fiets. Een fijne manier om de cultuur nog beter te proeven van jouw vakantiebestemming!

Maak een boottocht

Als je op eiland verblijft of op een bestemming die dichtbij de kust ligt, dan kan je een boottocht-excursie doen. Op deze manier kan je ook het eiland van een andere kant zien, en kan je bij gave plekjes komen die je via het vaste land amper kan bereiken. Een aantal grotten met helderblauw water, of een verlaten strandje: met een bootje kan je er zo bijkomen! Als je op een excursie gaat krijg je vaak ook wat uitleg over de omgeving van een gids: leuk om je kennis wat bij te spijkeren!

Ga paardrijden

De beste manier om de natuur te leren kennen, is door er een wandeling in te maken. Dit is natuurlijk vrij standaard en saai, en bovendien kan je zelf niet zo hard wandelen, zeker als de temperaturen hoog zijn en de zon fel schijnt. Je hoeft niet per se zelf door de hete wandelpaden te ploeteren, je kan ook een paardrijtocht maken. Op deze manier kan je op een rustige manier de natuur wat beter zien, en zelfs van een insider’s point of view. De instructeur kan jou meenemen naar de verborgen plekjes van het gebied. Een unieke ervaring!

Jouw vakantie is nooit meer een saaie strandvakantie door een van deze activiteiten te doen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te doen, maar een paar zouden je vakantie wel wat meer opspicen. Zo kom je uitgerust terug van vakantie, maar heb je ook wat om over te vertellen!