Skip to content Skip to footer

Puur cultuur

Europa is rijk aan historische monumenten, gebouwen en culturele hoogtepunten. Culturele rondreizen zijn de perfecte manier om dichter bij deze Europese schatten te komen en unieke ervaringen op te doen. Maar de keuze is groot: moet het de Akropolis in Athene, de Vaticaanse musea of het Louvre in Parijs worden? Waar moet het heen? We kozen voor je twee interessante steden om te bezoeken: Rome en Parijs.

Alle wegen leiden naar Rome, zeggen ze

Jarenlang was de Italiaanse hoofdstad een van de belangrijkste bestemmingen van de Grand Tour, de verplichte reis van de Europese adel. Ook Goethe was in de ban van Rome. Hij zag slechts een glimp van Florence, Venetië en Bologna, zo groot was zijn verlangen om eindelijk de Eeuwige Stad te bezoeken.

Geen wonder dus dat talloze reizigers nog elk jaar naar de oude stad aan de Tiber trekken. Architecturale pracht uit drie millennia, meesterlijke kunst uit de uiteenlopendste tijdperken, culinaire tradities… de culturele rijkdom is ongeëvenaard.

Caesar regeerde hier meer dan tweeduizend jaar geleden. Kardinaal Scipione Borghese creëerde hier een van de meest waardevolle privékunstcollecties ter wereld. Hier werd filmgeschiedenis geschreven toen Anita Ekberg baadde in de Trevi Fontein met Marcello Mastroianni in Fellini’s La Dolce Vita.

En niet te vergeten de kleinste erkende staat ter wereld: Vaticaanstad, hoewel geen deel van Rome, is natuurlijk een ander hoogtepunt voor alle kunstliefhebbers. Kortom: de Eeuwige Stad is perfect om zo nu en dan eens langs te gaan. Je zult nooit uitgekeken raken op de cultuur en diversiteit van Rome!

Top drie hoogtepunten

Een must-see is het Colosseum, waar ontelbare gladiatoren in het Romeinse Rijk het leven lieten. De plafondschilderingen van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan en de wereldberoemde Trevifontein mag je niet missen.

Een cultuurreis naar Parijs

Wereldberoemde musea, romantische parken, symbolische gebouwen… Parijs heeft ongelooflijk veel te bieden. Eerst en vooral de onvergelijkbare Parijse charme, een levenshouding die wordt gevierd in de ontelbare cafés, bistro’s en restaurants.

Naast imposante gebouwen zoals de Arc de Triomphe, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur, zie je unieke kunstcollecties in het Musée d’Orsay, het Musée Picasso en natuurlijk het Louvre. Elke avond is er zo’n gevarieerd aanbod van concerten, toneelstukken, filmvertoningen en kunstopeningen dat het je kan doen duizelen.

Wie eenmaal naar de stad aan de Seine is gereisd, wil er minstens nog een keer heen. Al was het maar om eindelijk die veelgeprezen wandeling langs het Canal St.-Martin te maken of om op tijd kaartjes te bemachtigen voor een voorstelling in de Philharmonie de Paris, de futuristische concertzaal in de Cité de la Musique.

Top drie hoogtepunten

Breng zeker een bezoek aan de Eiffeltoren, bij voorkeur ’s nachts wanneer hij op het meeste schittert. De Notre Dame en natuurlijk het Louvre zijn een must voor iedereen die voor het eerst naar Parijs gaat.