Skip to content Skip to footer

Dagje weg naar Den Haag

Zin in een dagje weg? Tja, wat ga je dan doen? Er is natuurlijk van alles te bedenken. En het ligt er ook aan of je alleen met volwassenen of ook met kinderen op stap gaat. Een stad is vrijwel altijd een leuke bestemming als je een dagje uit wilt. Er zijn voor iedereen wel leuke bezigheden of bezienswaardigheden te bedenken. Wat zijn tips voor als je een dagje naar Den Haag gaat?

Musea

Noem je Den Haag, dan denk je natuurlijk snel ook aan musea. Er zitten er genoeg in deze hofstad. En voor ieders interesse of leeftijd is er wel een aantrekkelijk museum te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Madurodam. Daar geniet werkelijk jong en oud. Kinderen zijn niet weg te slaan bij alle activiteiten waar je iets kunt ondernemen en volwassenen kijken vol bewondering naar al die miniatuursteden. Leuk is ook Panorama Mesdag. Heel bizar hoe dit ooit gemaakt is. Verder is het in Den Haag altijd interessant om even richting het Binnenhof te lopen. Daar komt de geschiedenis tot leven en daar vinden ook vandaag nog veel belangrijke dingen plaats.

De zee

Als je dan toch in Den Haag bent en je wilt een compleet dagje uit, dan is het strand ook een must. Je hoeft nog maar een klein stukje te rijden met je auto en je bent er al. Zeker bij Scheveningen is het nooit saai bij zee. Wellicht boeken jullie een ritje om hoog door de lucht te draaien? Een lang eind wandelen langs het strand? Gaan er kinderen mee en is het een beetje mooi weer, dan moeten er natuurlijk zandkastelen gebouwd worden. Neem voor de zekerheid ook een bal of wat leuke andere spelletjes mee. Aan zee verveel je je op die manier nooit.

Het centrum

Ook het centrum van Den Haag is een bezoek meer dan waard. Slenter door de middeleeuwse straatjes en blijf eens even staan bij de eeuwenoude panden. Het is altijd leuk om af en toe eens een onbeduidend zijstraatje in te duiken. Je wilt niet weten voor welke verrassingen je dan soms komt te staan. Neem je ook een kijkje bij Paleis Noordeinde en bij de Paleistuinen? Houd je een beetje van shoppen, haal dan je hart op bij de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland in de Herman Costerstraat.

Huur een fiets

Wil je uit je dagje Den Haag halen wat erin zit, dan is het niet handig als je overal naar toe moet lopen. Dat kost je veel tijd. Huur eenvoudig een fiets en je bent zo waar je wezen wilt.