Skip to content Skip to footer

Een dagje weg? Vergeet deze zaken zeker niet!

Een uitje maken met de familie is vast en zeker een leuke bezigheid, maar er komt natuurlijk wel heel wat bij kijken! Als je ten volle van deze dag wilt genieten, dan is het essentieel dat je enkele voorbereidingen treft.

Wat mag je nu écht niet vergeten tijdens een dagje uit? Hieronder lees je meer, zodat je ten volle van je quality time met familie of vrienden geniet!

3 zaken je nodig hebt voor een dagje uit

Niets zo leuk als met je familie, partner of vrienden een tipje maken naar een andere stad, de zee of de dierentuin. Neem je onderstaande accessoires en spullen mee? Dan kan niets de dag nog stuk maken!

1. Water is een must

Of je nu een korte trip maakt naar een andere stad of een hele dag in de dierentuin wilt doorbrengen met je kinderen, je mag nooit drinkwater vergeten. Je weet immers nooit op voorhand wanneer je het dorst krijgt en vooral voor je kinderen is het erg belangrijk dat je op die momenten voldoende water bij je hebt.

Het beste is om een paar kleine flesjes in je rugzak of handtas bij te houden. Neem je een warme of koele drank mee? Gebruik dan bijvoorbeeld een thermostaat, zodat de vloeistof altijd op de best mogelijke temperatuur blijft. Vooral als het erg warm is buiten, is dat een goed idee!

2. Cash geld

Hoewel een ATM machine een standaard onderdeel is van het straatbeeld tegenwoordig, weet je nooit wanneer het moment komt waarop je het met cash geld moet doen. Neem dus altijd voldoende munten en briefjes mee, zodat je in het ergste geval toch kunt betalen.

Dit is vooral belangrijk als je een tripje maakt naar een plaats waarvan je niet zeker bent of er wel betaalmogelijkheden zijn, of een ATM machine waar je geld kunt afhalen!

3. Je ID-kaart of paspoort

Vervolgens is het logisch dat je zelfs tijdens een kort dagje uit altijd je ID-kaart meeneemt. Je identiteitskaart is een bewijs dat je eigenlijk nooit thuis mag laten. Dit is vooral belangrijk omdat je jezelf dan in onvoorziene situaties kunt identificeren bij de politie of een andere instantie.

Het beste is om je eigen ID-kaart gewoon altijd in je portefeuille bij te houden, en deze op een vaste plaats in de auto of je jas of handtas te stoppen. Zo is de kans dat je hem vergeet nog een stuk kleiner!

4. Je GSM

Ten slotte hoort ook je smartphone of GSM thuis op de lijst met belangrijkste benodigdheden voor een dagje uit. Dit is vooral het geval als je bijvoorbeeld naar de Ardennen of een ander natuurgebied gaat, waar je misschien kunt verdwalen.

Zorg er trouwens ook voor dat je smartphone helemaal is opgeladen voor je vertrekt. Want een GSM met een lege batterij is al even nutteloos als een GSM die je niet bij je hebt!