Skip to content Skip to footer

La dolce vita: deze Italiaanse gerechten en snacks moet je maken!

Nederlanders staan bekend als echte bourgondiërs. Ze zijn gek op borrelen en uiteten gaan in luxe restaurants. Met elkaar kletsen onder het genot van een hapje en drankje: de meeste mensen zijn er dol op en lusten er wel pap van. Het is ook gewoon zo gezellig om met z’n allen te genieten van een ijskoud wijntje en van een heerlijke pasta. Bovendien is het heerlijk om zelf niet in de keuken te hoeven staan. Met deze touwtjes uit handen geven hebben de meeste mensen geen moeite.

De Italiaanse keuken is enorm populair, met name om zijn diversiteit. De Italiaanse keuken kent veel soorten gerechten en snacks, en trekt daarom ook een groot publiek aan. Het is laagdrempelig, maar wel bijzonder. Deze combinatie lijkt paradoxaal, maar dat is in feite niet zo. Welke Italiaanse gerechten moet je nou echt eens een keer zelf proberen te maken? Dat lees je hier!

Italiaanse cheesecake

Cheesecake en Italië lijken nogal een rare combinatie, maar deze cheesecake vindt echt zijn oorsprong in het land van de Romeinen. De ricotta die erin zit geeft de cheesecake een lekkere romige smaak. De citroen en de vanille die er verder nog ingaan kennen de cheesecake de karakteristieke New York cheesecake smaak toe. Maar, het blijft wel de Italiaanse versie natuurlijk, dus de cheesecake staat wel helemaal op zichzelf. Eet smakelijk!

Gnocchi ovenschotel

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: gnocchi. Deze Italiaanse pastasoort past bij veel gerechten en is daarom erg populair onder de Italiaanse inwoners. Ook de toeristen in Italië smullen van dit gerecht. De gnocchi worden gemaakt van aardappel en meel, en zijn daarom vrij neutraal in smaak. Ze passen bijvoorbeeld erg goed in een bolognese ovenschotel. Gooi er wat tomaten, kip, spinazie en champignons bij, en je hebt een topmaaltijd!

Smakelijke risotto

Risotto maakt het lijstje helemaal af. Dit Italiaanse gerecht wordt vaak vergeten, aangezien de meeste mensen niet verder komen dan pizza en pasta bij het noemen van Italiaanse gerechten. Dat is zonde, omdat het een zeer smakelijk gerecht is waar je heel erg mee kan variëren. Je kan de risotto helemaal naar jouw smaak invullen. Je eigen risottogerecht personaliseren, hoe leuk is dat?! Als je er dan ingrediënten instopt die jij allemaal lekker vindt, dan kan de risotto eigenlijk niet meer mislukken. Een echte showstopper!

En, ga jij ook gelijk de keuken induiken om vervolgens een van deze fenomenale Italiaanse gerechten op tafel te toveren? Als je bezoek krijgt, dan kan je met een van deze Italiaanse gerechten helemaal de blits maken. Veel succes!