Skip to content Skip to footer

De meubeltrends van het moment!

Het meubilair bepaalt in grote mate de sfeer in een woning en de persoonlijkheid van een woning. Bovendien is er niet alleen een esthetische kant aan het kiezen van het juiste meubilair maar moet het ook praktisch zijn. Net zoals alles zijn ook meubelstukken onderhevig aan trends. Ben jij op zoek naar een leuk meubelstuk voor jouw woning? En ben je benieuwd wat op dit moment helemaal in is? Lees dan vooral verder!

Zeg het met albast

Marmer is altijd al een tijdloze klassieker geweest die op tijd en stond een comeback maakt. Albast is op dit moment dan ook één van de grootste meubeltrends op de planeet. Deze gemarmerde steen is bovendien ook enorm veelzijdig. Je ziet het terugkomen in lampen, in tafels tot zelfs stoelen toe. Let wel: het spreekt voor zich dat het gehele interieur een bepaalde klassieke uitstraling moet hebben om albast echt tot zijn recht te laten komen.

Organische vormen

Klassieke meubelstukken hebben in de regel allemaal zo wel ongeveer dezelfde vorm. Dat zorgt voor een grote herkenbaarheid maar is ook een beetje saai. Al die rechte lijnen met krulletjes en franjes als versiering zijn tegenwoordig wel al gekend. Momenteel zijn organische vormen dan ook aan een echte opmars bezig. Zachte, vloeiende lijnen en vormen die veel meer de lijn van het lichaam volgen. Ergonomie maar dan met heel wat oog voor design en esthetiek.

De houtnerf

Hout is een materiaal dat ontzettend veelzijdig is en altijd in de mode zal zijn. De meubeltrend van het moment wat hout betreft is ongetwijfeld houtnerf. Natuurlijke materialen zitten al even in de lift omwille van hun rustgevend effect. Helemaal mooi is het als het meubelstuk beschikt over zichtbare houtnerven. Zo krijgt jouw huis die natuurlijke en robuuste uitstraling die helemaal in is.

Upcycling

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van de impact die we als mensheid hebben op de natuur. We zijn ons met zijn allen dan ook steeds meer bewust van de nood aan duurzaamheid. Het is exact in deze trend waar upcycling in tevoorschijn komt. Ontwerpers gaan aan de slag met gerecycleerde meubelstukken en voorwerpen voor een nieuw design. Het is niet alleen mooi maar je toont er ook jouw hart voor de planeet mee!

Doe het eclectisch

Waarom zou je je laten beperken tot één stijl aan meubilair in jouw huis? Mix gerust ruwe en natuurlijke materialen door elkaar voor een unieke visuele stijl. Een eclectisch geheel is al lang niet meer vreemd maar net iets om na te streven en ook dat is absoluut een meubeltrend van het moment. Het belangrijkste? Dat jij je er goed bij voelt.