Skip to content Skip to footer

Een bohemian interieur in slechts een paar stappen!

Een make-over geven aan je huis is voor veel mensen een klus die ze maar blijven uitstellen. Ze zouden graag een andere woningstijl willen, maar hebben geen zin om hier moeite en tijd in te steken. Dat is zonde, omdat jouw huis er zoveel sprankelender uit zou kunnen zien, dan het er nu uitziet. Jouw huis een andere stijl aanmeten is veel eenvoudiger dan je op het eerste gezicht denkt. De bohemian stijl is erg populair voor huizen. Hieronder vindt je daarom een paar tips, hoe je op een makkelijke manier jouw huis kan omtoveren in een bohemian paradise!

Een grote plant

Planten blazen je huis leven in. Daarnaast zorgen ze voor meer zuurstof, wat goed is voor je gezondheid. Een grote plant in een crochet plantenhanger hoort zeker thuis in de bohemian stijl. Je huis gaat wat meer leven dankzij de groene planten in je interieur, een eigenschap waar veel mensen naar op zoek zijn bij het stylen van hun huis.

Een vloerkleed met franjes

Franjes en fringes zijn karakteristiek voor de bohemian stijl. Ze zijn perfect voor aan een vloerkleed op de grond, en maken je huis een stuk speelser dan dit voorheen was. Daarnaast is een vloerkleed lekker voor je voeten, vooral op een koude winterse ochtend. Zo hoef je geen kou te lijden tijdens dit seizoen!

Een rieten stoel

De bohemian stijl vaart vooral op natuurlijke materialen, zoals riet, rotan of hout. Het is daarom van belang dat je deze materialen ook in jouw interieur terug laat komen. Je kan ervoor kiezen om een rieten stoel in de woonkamer te plaatsen, wellicht met een paar tropische kussens erop om het plaatje compleet te maken. Een echte eyecatcher!

Een spiegel met kraaltjes

Een spiegel is een essentieel item voor in huis, je wilt natuurlijk wel even checken hoe je eruit ziet als je de deur uitgaat. Maar, je hoeft natuurlijk niet voor een standaard exemplaar te kiezen. Een spiegel met kraaltjes en een rieten rand is helemaal bohemian-proof! Je kan de lijst van de spiegel ook nog in een aardetint verven, dan is er helemaal niks meer op aan te merken!

Een houten hanglamp

Verlichting is in ieder huis noodzakelijk, je wil namelijk niet in een volledig donker huis leven. Dit biedt de kans om eens wat origineels te doen met dit onderdeel: kies voor een gave, hysterische hanglamp met schelpen en veertjes. Op deze manier kan je subtiel kenmerken van de bohemian stijl terug laten komen in je huis, zonder in elk hoekje en gaatje een bohemian item te plaatsen!