Skip to content Skip to footer

Het belang van een wastafel van kwaliteit

De wastafel is een van de belangrijkste onderdelen van de inrichting van elke badkamer, daar bestaat geen discussie over. Toch wordt dit element vaak over het hoofd gezien bij de afwerking van de ruimte, en dat is jammer.

Als je wilt dat je badkamer tot in de puntjes is afgewerkt en het best mogelijke comfort biedt, dan is investeren in een goede wastafel erg belangrijk. Maar waarom is dat nu eigenlijk zo? Hieronder lees je meer!

3 goede redenen om voor een goede wastafel te kiezen

De wastafel is een centraal meubelstuk in de badkamer, en het is dan ook erg belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Dit is waarom:

1. Je badkamer hygiënisch houden

Hygiëne is logischerwijs een van de belangrijkste factoren bij het inrichten van de badkamer. Vochtproblemen zijn nooit ver te zoeken, en daarom is het essentieel dat je kiest voor een wastafel van kwaliteit. Zo zal vocht dat uit leidingen sijpelt minder snel een probleem vormen voor de wastafel zelf, en zijn ook je kranen goed geïsoleerd en beschermd tegen schimmels en meer.

Een goede wastafel biedt de perfecte balans tussen hygiëne en stijl, maar deze eerste factor is toch nog altijd de belangrijkste. Ga daarom voor een model dat uit hoogwaardige materiaal bestaat, zoals marmer of een andere steensoort, zodat de isolerende en vochtwerende eigenschappen aan de verwachtingen voldoen.

2. Een badkamer die stijl uitstraalt

Daarbij heeft de wastafel die je kiest natuurlijk ook een grote invloed op de algemene look en feel van de badkamer zelf. Afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeur zal je een ander model kiezen. Er bestaan oneindig vel mogelijkheden: van witte marmeren wastafels die een strakke, chique look hebben tot eerder klassieke modellen die door een donkere kleur wat traditioneler ogen, alles is mogelijk.

Deze verscheidenheid geeft je natuurlijk heel wat vrijheid van keuze, en dat is dan weer handig als je je badkamer echt in een specifieke stijl wilt inrichten. Kiezen voor een wastafel die goed in én bij je badkamer past is in elk geval belangrijk voor een mooi en uniform geheel!

3. De duurzaamheid van de wastafel

Ten slotte is kiezen voor kwaliteit ook gewoon en slim idee omdat je dan zeker bent dat je investering lang meegaat. Door het gebruik van hoogwaardige materialen kan je erop rekenen dat je wastafel goed bestand is tegen contact met vocht – zoals reeds vermeld – maar het gaat nog verder dan dat.

Ook is het risico op verkleuring, schade door een stoot of klap en andere oorzaken van schade een stuk kleiner. Je betaalt voor een goede wastafel over het algemeen dan misschien wel iets meer, uiteindelijk bespaar je geld omdat je een duurzame investering doet!