Skip to content Skip to footer

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van het moment!

Op tripje naar het buitenland, dat is nou iets waar veel mensen pas echt gelukkig van worden. Je komt los van al je dagelijkse taken en plichten en je bent er echt even tussenuit. Op vakantie gaan is goed voor je mentale en fysieke gesteldheid, jij kan je lege batterij opladen die door jouw werk en andere huishoudelijke taken is opgeslokt. Niet langer meer elke ochtend om zeven uur door de wekker worden gestoord, maar uitslapen en wakker worden door het zonlicht. Je bepaalt zelf hoe je leven er die dagen uit komt te zien: heb jij zin om te ontbijten met pannenkoeken en wafels? Go for it! Je hoeft niet langer verantwoording af te leggen, vanaf nu sta jij op nummer 1.

Het is wel fijn dat je vakantie niet al te duur wordt. Je hebt immers geen geldboom in je tuin waarmee je de geldkraan eindeloos kan laten stromen. Je moet dus af en toe op je centen letten, zeker op de plaats van bestemming. Een manier om dit van tevoren al te doen, is door rekening houden met de plek waar je naartoe gaat. Sommige landen zijn een stuk prijziger dan andere landen. Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste landen op de wereld. Zo kan je op verantwoorde manier op reis!

Vietnam

Vietnam is een Aziatisch land dat erg populair is onder toeristen. De inwoners zijn enorm gastvrij en je kan er voor een paar euro uiteten. Transport, verblijf en eten en drinken zijn in Vietnam spotgoedkoop in vergelijking met Nederland. Als je een beetje goede voorbereidingen treft (en van tevoren een reisschema maakt en boekingen bij diverse hotels doet), kan je een heel budgetvakantie hebben in Vietnam.

Griekenland

Een land dat wat dichter bij huis ligt en toch vrij budget is, is Griekenland. De Griekse eilanden zijn voor veel Nederlanders de ideale bestemming voor een relaxte zonvakantie, en als alles er ook nog eens relatief goedkoop is, doet dat nog meer voor de vakantievreugde. In het voor- of najaar kan je al voor 200 euro een hele week naar Griekenland!

Indonesië

Op vakantie voor een prikkie, daarvoor moet je in Indonesië zijn. Je vindt hier prachtige accommodaties met luxe zwembaden voor nog geen 30 euro per nacht. Indonesië is het walhalla voor de backpacker, aangezien die niet zo’n groot budget heeft. Gelukkig kan je hier als particuliere toerist ook goed aan je trekken komen en profiteren van alle lage prijzen. Zelfs alle luxe restaurants zijn enorm betaalbaar als je deze met Nederland vergelijkt. Bovendien is de Indonesische keuken gewoonweg erg goed: ook al eet je wat streetfood van een of andere foodtruck op straat, het eten smaakt gewoon altijd heerlijk!