Skip to content Skip to footer

Gegarandeerd een zorgeloze vakantie dankzij deze tips!

De meeste mensen krijgen tegen de zomer steeds meer vakantiekriebels. Inspiratie opzoeken op het internet of op Pinterest, eindeloos het web afstruinen op zoek naar de beste vakantiedeals: veel mensen zien dit als een sport. De voorpret begint al met het uitzoeken van de bestemming: wie gaat er mee op reis, hoe lang ga je op reis, wat voor activiteiten ga je allemaal ondernemen tijdens de vakantie. Er komt natuurlijk veel bij kijken bij het boeken van een vakantie, dus het is belangrijk dat je hier veel tijd in steekt en dat je dit met je volle verstand doet, anders is er wellicht een kans dat die goede deal aan je neus voorbijgaat. Hieronder vind je een aantal tips waardoor het boeken van die vakantie van een leien dakje gaat! Doe er vooral je voordeel mee.

Boek via een incognito-tabblad

Het internet is tegenwoordig enorm slim en weet precies waar jij mee bezig bent dankzij innovatieve algoritmes. Als jij dus naar verschillende vakantiedeals op diverse websites zit te kijken, heeft het internet dit ook door. Op een gegeven moment weet het internet welke vakantiebestemmingen jouw voorkeur genieten, en er bestaat een kans dat de prijzen stiekem omhoog worden gegooid. Jij wilt immers maar al te graag op vakantie, dus je zal vast ook wel bereid zijn om hier een hogere prijs voor te betalen. Als je anoniem op het internet surft, dan is de kans veel kleiner dat de algoritmes jou doorhebben. Zo blijf je die lage prijs betalen, zelfs als je die website al meerdere malen hebt bezocht.

Kies voor een ticket op zondag

Er zijn veel onderzoeken gewijd aan het boeken van vliegtickets. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het men het voordeligst uit is door op zondag een vakantieticket te boeken, hoe tegenstrijdig dit ook voelt. Veel vliegtuigmaatschappijen geven hier een aantal resterende tickets weg voor ontzettend lage prijzen. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een goedkoop ticket dan is het zeker de moeite waard om op zondagavond de vliegtuigtickets te bekijken.

Ga voor een arrangement

Veel mensen hebben de misvatting dat het los boeken van een vlucht en accommodatie veel gunstiger is dan het samen boeken van de vlucht en het verblijf. Een arrangement is vaak voordeliger omdat je dan in een keer de laagste prijs te zien krijgt (waar het de reisorganisatie stiekem nog wat bij optelt), terwijl je bij het los boeken twee keer het risico loopt om een woekerprijs te moeten betalen.

Hopelijk kan je deze tips in het vervolg opvolgen door nog meer uit je vakantie te halen dan er al in zit. Op deze manier kan je bijvoorbeeld extra geld besparen en kan je wat extra excursies doen in jouw vakantieland.